IGNASI LLORENTE
Durada: 02:00
Amb aquesta proposta del projecte “HO PARLEM A L'ATENEU” volem obrir-nos a l'àmbit científic amb cinc conferències a càrrec de l'escriptor, comunicador i divulgador científic, Ignasi Llorente.
A) La història de la ciència com mai te l’han explicat: "Trepidant, amè i divertit repàs a la història de la ciència on coneixerem anècdotes sorprenents i desconegudes sobre les vides de Newton, Einstein, Hipàtia o Darwin, tot repassant les biografies d’aquestes i altres brillants figures de la història del pensament humà descobrint com van arribar a unes teories revolucionàries.”
B) Realitat o mentida?: "La Terra és plana? Existeixen els fantasmes? Vivim moments d’incertesa on sovint es barregen fets empírics i opinions, però aquest no és un debat nou. Repassarem com el concepte de realitat i els mètodes usats per descobrir-la han anat evolucionant al llarg de la història del pensament científic i filosòfic. Una xerrada imprescindible en temps de fake news i postveritats.”
C) Eppur si muove!: "Galileo Galilei és considerat per molts com el pare de la ciència moderna. Gairebé quatre segles després de la seva mort, moltes de les seves aportacions a la ciència i a la filosofia continuen sent de plena actualitat. En aquesta conferència repassem la seva vida i els seus enfrontaments amb la Inquisició.”
D) Robots, identitat i futur: "Els robots tindran sentiments? Substituiran els humans? La intel·ligència artificial ja forma part de les nostres vides quotidianes. Arran del meu darrer llibre reflexiono sobre conceptes com l'evolució, la identitat, el transhumanisme i sobre com la tecnologia, potser, canviarà fins i tot el que ara anomenem "mort" o "vida".”
E) Sàpiens, neandertals i hòbbits: la història del nostre passat: "Fa seixanta mil anys el volcà de Toba va protagonitzar una de les erupcions més espectaculars de la història recent del planeta. Un punt d'inflexió per a les vides de sàpiens, neandertals, ergaster i, també, per als petits hòbbits de l'illa de Flores aquella apocalíptica explosió. En veurem les conseqüències.”
La Federació d’Ateneus de Catalunya enceta un nou projecte per revifar l’esperit històric dels ateneus com a focus de debat, tertúlia i coneixement. Sota el títol “HO PARLEM A L'ATENEU”, el Catàleg d’Activitats de la FAC s’omplirà d’experts i cares conegudes que s’oferiran per parlar de temes d’actualitat, com el canvi climàtic, la globalització o els avenços tecnològics, fins a qüestions històriques, culturals o científiques, a les entitats federades. Les conferències tindran una durada aproximada de 60 minuts i culminaran amb una conversa oberta amb el públic assistent.
Gènere: XERRADES
Un projecte de: Federació d'Ateneus de Catalunya
Necessitats tècniques: Micro (preferentment micro inalàmbric), projector o pantalla i comandament pel projector.
PREU ESPECIAL PELS ATENEUS: 200 euros + IVA + Quilometratge (des de Torrelles de Llobregat)
OPCIONS DE XERRADA: Un cop feta la reserva, cal que indiqueu quina de les xerrades voleu programar (A, B, C, D o E) escrivint a comunicaciofac@ateneus.cat
SUPORT EN LA COMUNICACIÓ
Hem preparat una cartell genèric per anunciar l'event, així com les parts del mateix per separat -logos, imatge…-. La idea és que els ateneus tingueu l’opció de funcionar tant amb el cartell genèric -que requereix molt poca edició- com amb un estil de cartell més propi si així ho voleu -respectant uns mínims d’estil comú i de logos necessaris-.
Podeu fer les consultes que necessiteu o demanar el cartell genèric o materials a: comunicaciofac@ateneus.cat
Encara no hi ha valoracions.