‘DIT I FABRA’: ELS ATENEUS AMB LA LLENGUA!

Recordeu que heu d'Iniciar Sessió per identificar-vos i poder reservar les activitats. Aquí mateix us apareixerà un calendari amb les dates disponibles.

Durada: 01:30

Gaudiu d'una teatralització sobre la figura intel·lectual, humana i política del geni ordenador de la llengua: Pompeu Fabra. I tot a un PREU ESPECIAL pels ateneus de la Federació!

Una càpsula teatral adaptable a sales d'actes, auditoris i altres espais no convencionals. Pensat per a un públic molt ampli, explica tot un moment històric viscut a Catalunya. Una gran fita de la nostra llengua i cultura.

Des de la Federació d'Ateneus donem acollida i difusió d'aquesta obra, subvencionant part del cost perquè pugui arribar a tots els ateneus, en el marc d'un projecte que hem anomenat “DIT I FABRA”. Els 45 minuts dels quals consta l'actuació aniran acompanyats d'una xerrada-debat sobre el català avui, “MANTENIM VIVA LA LLENGUA? EL LLEGAT DE FABRA”, també d'uns 45 minuts. La nostra llengua viu moments crítics de grans reptes, cal reflexionar, posar a debat i situar el paper que poden tenir els ateneu en l'actual context.

Una activitat dinamitzada per Plataforma per la Llengua amb la participació de Marta Rovira, doctora en sociologia, com a experta.

Què en sabem de Pompeu Fabra? Pioner, tenaç, esportista, dialogant, compromès… El català més important aparegut en l'últim segle segons Josep Pla. La seva obra, també tan enorme, és cosa nostra, de present; És la nostra llengua, escrita, parlada, endreçada, estructurada, moderna. Sempre tan feble, però sempre resistint. Convé utilitzar-la, estimar-la, fer-la servir cada dia, saber-ne les regles. Aquest és un espectacle per explicar de manera diàfana la reconstrucció científica d'una llengua. Una gran proesa. Una jugada mestra!

 

Gènere: TEATRE / XERRADES

Companyia: INÚTILS MOTS -teatre de la paraula-

Text: Òscar Intente i Maria Pla  /  Interpretació: Òscar Intente  /  Direcció: Maria Pla

Dossier de l'espectacle i fitxa tècnica: “POMPEU FABRA, JUGADA MESTRA DOSSIER”  /  “POMPEU FABRA, JUGADA MESTRA RIDER”

PREU ESPECIAL PELS ATENEUS: 400 euros + IVA

Amb el suport de: Plataforma per la Llengua   /   Generalitat de Catalunya  /   Diputació de Barcelona   /  Ajuntament de Barcelona

 

SUPORT EN LA COMUNICACIÓ

Hem preparat una cartell genèric per anunciar l'event, així com les parts del mateix per separat -logos, imatge…-. La idea és que els ateneus tingueu l’opció de funcionar tant amb el cartell genèric -que requereix molt poca edició- com amb un estil de cartell més propi si així ho voleu -respectant uns mínims d’estil comú i de logos necessaris-.

– IMATGE OFICIAL

– LOGOS: Un projecte de FEDERACIÓ D’ATENEUS  | Amb la col·laboració de  PLATAFORMA PER LA LLENGUA  /  GENERALITAT DE CATALUNYA  /  DIPUTACIÓ DE BARCELONA  /  AJUNTAMENT DE BARCELONA

Podeu fer les consultes que necessiteu o demanar el cartell genèric a: tecnic7@ateneus.cat

Encara no hi ha valoracions.