PRESENTACIÓ: “MONVERD, EL PRIMER PLANETA”

Recordeu que heu d'Iniciar Sessió per identificar-vos i poder reservar les activitats. Aquí mateix us apareixerà un calendari amb les dates disponibles.

Durada: 01:00

Josep Santesmases ha publicat el seu llibre, ‘Monverd, el primer planeta’, amb l’Editorial Onada. Un relat de ciència-ficció que qüestiona el present, plantejant un dilema entre possibles models futuribles: la dissipació especulativa o el de la tecnologia al servei de les necessitats des d’una perspectiva humanística.

La presentació del llibre comptarà amb la intervenció de l'autor, que establirà un diàleg amb el presentador. Seguidament, l’autora explicarà el procés artístic i farà una breu lectura del llibre. Tot seguit es procedirà al torn de preguntes i respostes, per acabar amb firma de llibres.

 

Gènere: XERRADES

Proveïdor: JOSEP SANTESMASES I OLLÉ

Preu ATENEUS: Activitat gratuïta (cost del quilometratge del conferenciant). Preu del llibre 20€.

Recursos materials necessaris: Dues taules i dues cadires per poder establir un
punt de venda i un espai reservat per la firma dels llibres.

 

INFORMACIÓ EXTRA

 

Després d’haver descobert l’invent d’una font d’energia inesgotable, la Terra arriba a un increment demogràfic que posa en perill l’obtenció dels recursos necessaris per al seu sosteniment. Per reduir els terrícoles que l’habiten, les comunitats nacionals es plantegen iniciar el poblament d’un planeta verge. Monverd, és el primer nou món, al qual en seguiran d’altres. En fer-ho, s’implementa un sistema organitzatiu i tecnològic que prioritza les necessitats bàsiques i fonamentals de les col·lectivitats que s’hi estableixen. Un model contraposat al de la Terra, consumista i depredador.

La història de l’emigració i del primer quart de segle de l’assentament d’humans al planeta Monverd es contada successivament per la Mineta, la mare; el Rilau, el fill, i el Xemoi, el pare, als quals s’afegeix la Melana, una noia romanesa que viu —a la Terra— amb els avis del Rilau.

Encara no hi ha valoracions.