MOSTRA DE CINEMA ESPIRITUAL DE CATALUNYA

Recordeu que heu d'Iniciar Sessió per identificar-vos i poder reservar les activitats. Aquí mateix us apareixerà un calendari amb les dates disponibles.

Durada: 01:00

Celebrem 20 anys de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya!

 

L’edició d’enguany gira a l’entorn des dos eixos principals: l’Espiritualitat davant la pobresa i Religions i situació política. Aquests eixos es deixen palpar en la programació que les entitats culturals, socials i institucions col·laboradores han previst en les seves sales i també en els títols disponibles en la plataforma virtual FilminCAT.

A la Filmoteca de Catalunya es pot gaudir de la Retrospectiva Claude Lanzmann, que inclou el fi lm Shoah, obra culminant del cineasta francès i que ofereix l’oportunitat de gaudir d’aquest documental de nou hores i mitja sobre l’Holocaust. No hi falten tampoc, entre altres, títols relacionats amb la situació de la dona en l’entorn de les religions, un espai especial per als documentals de producció catalana i, com a novetat, un reportatge sobre el descobridor i descriptor de la llengua de signes catalana (LSC), el claretià Jaume Clotet.

 

1 - Pel que fa a les dates, el cicle d’aquest 2024, com cada any, tindrà lloc entre el 15 i el 30 de novembre de 2024.

2 - Es tracta d’un cicle que té per objectiu posar en valor l’espiritualitat a través del cinema, fer visibles les diferents manifestacions religioses i contribuir al diàleg interreligiós i la cohesió social.

3 - Els títols s’exhibiran en funció de la llengua original i de la disponibilitat de cadascun: en versió original en català; versió original subtitulada al català o versió original en castellà.

4 - La programació final de la Mostra quedarà establerta un funció de l’oferta de títols possibles i de les vostre prioritzacions.

5 - Caldrà assegurar per part de les entitats un públic mínim de 35 persones (20 en municipis de menys de 5.000 habitants) i, per tant, implicar-se en les tasques de difusió.

6 - Caldrà presentar la pel·lícula abans de la seva projecció, a càrrec d’una persona competent i, opcionalment, conduir un fòrum posterior.

 

Si voleu participar-hi, els compromisos que adquiriu com a entitat col·laboradora estan reflectits en el DOCUMENT ADJUNT, que inclou la declaració responsable que ens haureu de retornar signada. La declaració responsable la podeu signar electrònicament o manual, segellar-la i enviar-nos el document escanejat a ygriley@gencat.cat

La data límit per confirmar la vostra voluntat de participar-hi i enviar-nos la declaració responsable és el 5 de març.

Consulta AQUÍ la programació de mostra del 2023: DOSSIER MOSTRA DE CINEMA ESPIRITUAL

 

Encara no hi ha valoracions.