L'ESPOLI FRANQUISTA ALS ATENEUS

Recordeu que heu d'Iniciar Sessió per identificar-vos i poder reservar les activitats. Aquí mateix us apareixerà un calendari amb les dates disponibles.

Durada: 00:00

La Federació d’Ateneus de Catalunya i el magazín La Mira han elaborat aquesta exposició que repassa l’espoli patrimonial franquista vers l’associacionisme ateneístic.

“L’espoli patrimonial fou un mecanisme repressiu de primer ordre en el qual confluïen la voluntat política de càstig als “enemics” i l’interès econòmic del Nuevo Estado sorgit de la victòria de la Guerra Civil. Des de l’inici de la insurrecció, el Movimiento Nacional buscà consolidar-lo sobre una sòlida base legal, construïda expressament per legitimar la usurpació patrimonial generalitzada a totes les persones físiques i jurídiques, vives o mortes/existents, que qualificà d’enemics polítics. Centenars d’immobles foren espoliats a les entitats del moviment associatiu de Catalunya.” Neus Morán, comissaria de l'exposició i autora del llibre “L'espoli franquista dels ateneus catalans

Des de la FAC es facilitarà tot el material necessari per a la difusió (cartells, imatges per XXSS, programes de mà…) que requereixi cada seu. Quan s’encarrega l’exposició se rebran 20 programes de mà, si se’n volen més, s’hauran de demanar a la FAC.

RECOMANACIÓ FAC: Per aquesta exposició teniu l'opció d’afegir una xerrada sobre l’espoli franquista amb un expert per aprofundir en el tema. Més informació AQUÍ

 

Gènere: EXPOSICIONS

Proveïdor: FAC

Preu ATENEUS: Gratuït, tot i que l’entitat que aculli l’exposició s’haurà de fer càrrec del transport al complet.

Condicions de l’espai expositiu: L’exposició només es pot muntar en espais tancats que garanteixin la seguretat dels materials exposats.

 

INFORMACIÓ EXTRA

 

13 plafons banner de 80×180 cm, lona frontlit fotogràfica impresa en alta qualitat digital, tot en color a una cara. Suports per X-Bàner.

El muntatge i desmuntatge va a càrrec de l’ateneu organitzador, la Federació revisarà l’exposició un cop retornada. Si es donés el cas que hi hagués algun desperfecte l’entitat n’haurà d’assumir el cost.

 

Encara no hi ha valoracions.